Sebzeli Tavuk Dolması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 750 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 200 gram bezelye
- 1 adet büyük kırmızı biber
- 5-6 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tavukları geniş kısmından ince olacak biçimde kesiyorum ve bir tabağa alıp, dolaba kaldırıyorum.
- Akabinde iç harcını hazırlayalım. Soğanı kavuralım. Tavuklardan kalan küçük kesimler vardı onları da doğradım ve soğanı kavurduktan daha sonra tavukları ekleyelim.
- 5 dk daha sonra küçük doğradığımız havuçları ekleyelim. 6-7 dk daha sonra küçük doğradığımız patatesleri ekleyelim.
- 6-7 dk daha sonra ise bezelyeleri ekleyelim.
- 6-7 dk daha sonra küçük doğradığımız biberleri ve sarımsağı ekleyip, karıştıralım. 5 dk daha sonra salçayı, domatesi ve baharatları ekleyip, karıştıralım. 13-15 dk pişirelim ve altını kapatalım.
- daha sonra sos için olan tüm gereçleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
- Bir kase alalım ve ince kestiğimiz tavuklardan 3 adet alıp, kaseye döşedim ve hazırladığım sostan tavuğun iç kısmına sürelim.
- Hazırladığım iç harcı tavuğun içine koyalım ve kapatalım. Üstüne tekrar sostan sürelim. İnstagram sayfamda bu kısmı ayrıntılı olarak izleyebilirsiniz.
- Tavukların hepsini bu türlü yaptıktan daha sonra kaseyi tabağa aykırı çevirip, borcama yerleştirdim ve üzerine sostan sürelim.
- Pişirme kağıdını ıslatıp üzerine kapatalım ve bu türlü yarım saat 250 derecede pişirelim yarım saat daha sonra üstünden pişirme kağıdını alalım ve 15-20 dk da bu biçimde pişirdikten daha sonra tavuklu zerzevat dolmamız hazır. Afiyet olsun ????.