5 Haziran'da planlanan küresel lansmandan birkaç gün sonra, Nintendo Switch 2'nin ilk resmi olmayan görüntüleri çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Bir Rus telgraf kanalında yayınlanan fotoğraflar ve videolar, paketin dışındaki konsolu göstererek bazı birimlerin zaten etrafta olabileceğini gösteriyor. Bu erken difüzyonun kökeni, haberlerin kaçışı yazarı ve ilk örneklerden birinin sahibi olan Fedor Volkov tarafından doğrulandı. Volkov'un bildirdiğine göre, konsolos 26 Mayıs'ta Rusya'ya geldiğini açıklayan bir aracı tarafından satıldı. Telegram aracılığıyla temasa geçen satıcı, birimlerin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından ve özellikle Dubai tarafından ithal edildiğini açıklayacaktı. İlk temastan sonra Volkov, 469 Euro'ya eşit olan liste fiyatından çok daha yüksek bir rakam olan yaklaşık 800 ABD Doları eşdeğeri için bir birim satın almayı başardı.
Volkov, herhangi bir yeniden satış niyeti hariç, podcast için içerik oluşturmak için konsolu satın aldığını söyledi. Ayrıca, Nintendo'nun yansımalarından korkmamayı açıklayan konsolla videoda kendini gösterme kararını haklı çıkardı. Japon şirketi artık uluslararası yaptırımlar ve Rusya'daki ticari faaliyetlerin askıya alınmasının ardından Rus pazarında resmi bir mevcudiyete sahip değil. Volkov, “Herhangi bir gizlilik anlaşması imzalamadım. Paramla aldım, çalmadım. Nintendo'nun Rusya'da yargı yetkisi yok.” Dedi. Daha sonra, konsolunun, seçenekleri ve ana menüyü göstermenin yanı sıra, 5 Haziran'da satışa sunulacak çevrimiçi bir güncelleme olmadan çok az şey yapabileceğini gösteriyor.
Volkov, herhangi bir yeniden satış niyeti hariç, podcast için içerik oluşturmak için konsolu satın aldığını söyledi. Ayrıca, Nintendo'nun yansımalarından korkmamayı açıklayan konsolla videoda kendini gösterme kararını haklı çıkardı. Japon şirketi artık uluslararası yaptırımlar ve Rusya'daki ticari faaliyetlerin askıya alınmasının ardından Rus pazarında resmi bir mevcudiyete sahip değil. Volkov, “Herhangi bir gizlilik anlaşması imzalamadım. Paramla aldım, çalmadım. Nintendo'nun Rusya'da yargı yetkisi yok.” Dedi. Daha sonra, konsolunun, seçenekleri ve ana menüyü göstermenin yanı sıra, 5 Haziran'da satışa sunulacak çevrimiçi bir güncelleme olmadan çok az şey yapabileceğini gösteriyor.