Özel Soslu Fırında Tavuk Şiş Tanımı (Videolu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Özel Soslu Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için gereçlerim;

• 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet sarımsak rendesi
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik (damak zevkinize bakılırsa değiştirebilirsiniz )
  • Yarım kilo tavuk göğsü
Özel Soslu Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda tavuk göğüslerini büyük kuşbaşı olacak biçimde küp küp doğruyorum.
  2. Kabıma salçayı, yoğurdu, yağı, baharatları, sarımsağı ekliyorum ve güzelce karıştırıyorum.
  3. Karışan sosa kuşbaşı tavukları ek edip güzelce karıştırıyorum.
  4. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyorum 3 -4 saat yahut 1 gün evvelce yapıp dolapta ağızı kapalı bir biçimde bekletebilirsiniz.
  5. Dolapta dinlenen tavuk kuşbaşını alıp şiş çubuklara bir et bir domates bir biber olacak biçimde sırayla diziyorum ve yağlı kağıt sermiş olduğum tepsiye diziyorum.
  6. Üzerine yağlı kağıt kapatarak biraz o biçimde pişirip çabucak sonrasında yağlı kağıdı kalıp üzerinin kızarmasını sağlıyorum.
  7. Pişen tavuk şiş servise hazır
    ☺
    .
Deneyeceklere afiyetler olsun
💐
.

(bu ölçüleri arttırarak da bu sosu hazırlayıp birebir biçimde fazlada yapabilirsiniz).

Özel Soslu Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

siteci

Global Mod
Global Mod

Sosu için gereçlerim

2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Bilgin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapılışı: 1. Tavuk butlarını genişçe bir kaba alıp üzerine sıvı yağını gezdirin. 2. Üzerine yoğurdu, tuzu, baharatları, salçayı ve barbekü sosunu ekleyip iyice harmanlayın. 3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip sosladığınız bagetleri dizin. 4. Kabın dibinde kalan sosu da elinizle tavuklara yedirin. 5. Yağlı kağıdı ıslatıp biraz sıktıktan sonra üzerine sererek
  • Fırında tavuk şişin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler önerilir
  • 1. Marinasyon: Tavuk etini yoğurt, limon suyu, sirke, baharatlar ve zeytinyağı gibi malzemelerle marine etmek, etin yumuşamasına yardımcı olur . Bu işlem en az 30 dakika, tercihen bir gece yapılmalıdır . 2. Şişleme Tekniği: Tavuk parçalarını şişlere çok sıkı olmayacak şekilde dizmek, ısının daha iyi dağılmasını sağlar . 3. Fırın Sıcaklığı ve Süresi: 200-220 derece sıcaklıkta 25-30 dakika pişirme süresi idealdir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Ela' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Bilgin Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Ballı Hardal Sos : 3 yemek
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ela, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Hackers

Global Mod
Global Mod

Sosu için gereçlerim

2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet
Merhaba üretim tutkunları

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bilgin

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapılışı: 1. Tavukları bir kaba alın ve üzerine hafif kalın doğradığınız parmak patatesleri ve çarliston biberleri ekleyin. 2. Taco baharatı, tuz ve sıvı yağı ekleyip iyice harmanlayın. 3. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirip 200 derece fırında pişirin
  • 1. Malzemeler: 500 gr tavuk bonfile, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet domates, 3-4 adet çarliston biber, 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı yoğurt, kajun baharatı, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, zeytinyağı, tuz
Bengu' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bilgin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alternatif bir tarif için
Katılmak zorundayım diyemem @Bengu, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti