“Ne Türkiye’nin, ne de bizim provokasyonumuz var”

Felaket

New member
2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Kümesi’nde dün Gürcistan ile Türkiye içinde oynana maçta ulusal oyuncu Furkan Korkmaz’la tartışma yaşayan Duda Sanadze, maç sonunda da devam eden gerginlikle ilgili açıklamada bulundu.
Gürcü basketbolcu, Tiflis Arena’da gerçekleştirdikleri idmanın akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Furkan’ın sonlanmasına niye olacak bir tabir kullanmadığını ileri süren Sanadze, şunları söylemiş oldu:
“Aramızda yaşananlardan evvel esasen kızgındım zira bana faul verilen durumda pak bir blok yaptığımı düşünüyordum. Karardan ötürü hakeme itiraz ettim. daha sonrasında onun (Furkan) yanından geçtim. Çok saçma bir düdük olduğunu söylemiş oldum. Tahminen de farklı bir şey anladı lakin reaksiyonu şaşkınlık vericiydi. Ona hiç bir şey söylemedim. daha sonrasında o anki his yoğunluğuyla baş başa geldik. Maçı kazansak da yaşananlardan dolayı memnun değilim. bu biçimde olmamalıydı. Türkiye Ulusal Kadrosu oyuncuları ve teknik heyetine hürmet duyuyorum. Kazanma baskısı ve his yoğunluğu yüzünden yaşanan bir olaydı.”
Müsabaka daha sonrası soyunma odasına giderken Furkan Korkmaz’a birtakım ekip arkadaşlarıyla saldırmasıyla ilgili ise Sanadze, “Umarım gerçekler ortaya çıkar. Herkes resmi sonucu bekliyor. Söylenildiği üzere bir şey olmadı. Ekip arkadaşlarım ve ben soyunma odasına gidiyorduk. Karşı tarafla ortamızda kelamlı atışma oldu. Birbirimize çok yaklaştık. Devamında güvenlik bakılırsavlileri ortamıza girdi. Hengame edemezdik zira ortamıza güvenlik nazaranvlileri girdi. İtişme oldu. Bildiğim kadarıyla kimse kimseye vurmadı fakat arbede kararı yaralananlar olduğuna dair haberler var. Başta da söylemiş olduğim üzere yaşananlardan mutlu değilim. Tarafımdan bakıldığında yaşananlar bu biçimde.” tabirlerini kullandı.
Sanadze, bir Gürcü basın mensubunun, “Olayın Türkiye’nin provokasyonu olduğunu düşünüyor musun?” sorusuna, “Hayır. hadisede ne onların ne de bizim provokasyonumuz var. Maçın his yoğunluğu altında tahminen de söylemiş olduğimi yanlış anladı. Ona hakaret etmedim. Sırf hakemin sonucuna itiraz ediyordum. Hür atış çizgisine gitmedilk evvel dikkatini dağıtmaya çalışıyordum ki basketbolda bu olağan bir şeydir. Yansısına ne kadar şaşırsam da alanda bu biçimde şeyler olabiliyor. hadiseden dolayı hiç keyifli değilim. Zira biz komşu ülkeleriz. Üzgünüm. Umarım onlar da üzgündür. Umarım karşılaştığımızda el sıkışırız.” formunda görüş belirtti.