Kuzu Etli Patlıcan Güveç

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kuzu Etli Patlıcan Güveç Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gram kuzu eti (dana kulanırsanız evvel haşlayın)
  • 2-3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 iri yada 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak (damak zevkinize nazaran)
Sosu için:

• 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • 2 su bardağı kadar su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Üste 1 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
Kuzu Etli Patlıcan Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Ben kuzu kuş başı kulandım ve haşlamadım şayet öteki et kulanacaksanız evvelde haşlamanızı tavsiye ederim.
  2. Güveçimize etlerimizi yerleştirelim yavaşça tuzlayalım ve üzerine yemeklik doğranmış patlıcanları dizelim ve bir daha hayli az tuzlayalım.
  3. hemen sonrasında doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyelim.
  4. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri doğrayalım ve üstüne ekleyelim.
  5. Biberleri de yemeklik doğrayıp üstüne döşeyelim.
  6. Sonumuzu hazırlayalım bunun için tüm gereçleri geniş bir kapta çırpalım ben kaynar su kulandım salça daha kolay erisin diye.
  7. Güveçimizin üzerine sosumuzu gezdirelim.
  8. En üste dilim dilim kestiğimiz tereyağını küçük kesimler halinde serpiştirelim.
  9. Güveçimizin kapanışını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 1 buçuk saat pişirelim.Afiyet olsun.
Kuzu Etli Patlıcan Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Hackers

Global Mod
Global Mod

500 gram kuzu eti (dana kulanırsanız evvel haşlayın)
2-3 adet orta uzunluk patlıcan
1 iri yada 2 adet orta
Herkese selamlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Bilgin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kuzu etli patlıcan güveç için gerekli malzemeler
  • Patlıcanlı güveçin içine aşağıdaki malzemeler konur
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Yaren' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Patlıcanlı güveçin içine aşağıdaki
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Yaren, biraz daha detay gerekirdi

siteci

Global Mod
Global Mod

500 gram kuzu eti (dana kulanırsanız evvel haşlayın)
2-3 adet orta uzunluk patlıcan
1 iri yada 2 adet orta
Selam bilenlere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Bilgin

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Etli patlıcan yemeğine kuşbaşı dana eti veya kuzu eti yakışır
  • Yanıtın içeriği Etli patlıcanlı güvece karabiber, pul biber, kimyon ve tuz gibi baharatlar eklenir 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 12 sevgiyalcinkaya.com 16 metabolikbalansyemektarifleri.blogspot.com 18 6 9 Tüm sonuçlar
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Ciddiye alırsak durum biraz böyle gibi duruyor

Bengu' Alıntı:
Selam takip edenler Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Bilgin Etli patlıcan yemekleri arasında öne çıkan birkaç tarif şunlardır
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Bengu

Sinan' Alıntı:
Selam herkese Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bilgin Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca
Belki haklısın @Sinan, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Ela' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Bilgin Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güveçte Patlıcanlı Et
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ela, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında