Instagram “Sevmiyorum” düğmesini tanıtıyor: İşte nasıl çalışacak

BirCicek

New member
Instagram, Adam Mosseri Threads, Instagram Başkanı, Giriş duyurdu Sosyal platformun içeriği ile bugüne kadar olması gereken etkileşimi bozabilecek yeni bir işlevsellik: “Sevmiyorum” düğmesini sevmiyorum. “Sevmiyorum” düğmesi, kullanıcıların tamamen anonim bir şekilde, saldırgan, alakasız veya hoş karşılanmayan yorumları raporlamasına izin verecektir. Bu işlevselliğin amacı iki yönlüdür: bir yandan, kullanıcılara yankı korkusu olmadan anlaşmazlıklarını ifade etme fırsatı sunar; Öte yandan, Instagram'ın topluluk tarafından saldırgan veya yetersiz kabul edilebilecekleri yorumlar hakkında geri bildirim toplamasına izin verir. Mosseri, test sonuçlarına dayanarak, bu sinyallerin yorumların sırasını değiştirmek için kullanılabileceğini ve daha fazla raporla “sevmediğim” listeye kadar hareket ettirilebileceğini açıkladı. Daha olumlu ve saygılı bir ortamı teşvik etmek için.

Şu anda deneyler az sayıda kullanıcı üzerinde gerçekleştirilmektedir.

Instagram'daki yorumların yanında konumlandırılacak yeni bir düğme için bir teste öncülük ediyoruz. Bu işlevsellik, kullanıcılara belirli yorumlara yönelik rahatsızlıklarını belirtmek için özel bir yöntem sağlayacaktır. Bunun deneysel bir aşama olduğunu belirtmek önemlidir: 'Sevmediğim' sayısının gösterimi olmayacaktır ve düğmeyi kullananların kimliği anonim kalacaktır. Gelecekte, daha az görünür pozisyonlarda daha az karşılama olanları düşürerek yorumların sırasını değiştirmek için bu geri bildirimlerin kullanımını düşünebiliriz. Bu girişimle olan amacımız, Instagram'da daha olumlu ve misafirperver bir etkileşim ortamı yaratmaya yardımcı olmaktır.. “, Mosseri yazıyor.