'D-ESG ve Impact Manager'da usta, sürdürülebilirliğin liderlerini oluşturur

BirCicek

New member
Bugün, 13 Haziran Cuma günü saat 9: 30'da, 'D-ESG ve Impact Manager' da yüksek lisansın açılış töreni olan Turin'deki Corso Birliği Sovyet Yönetim ve Ekonomi Okulu Jona Odasında yapıldı. FDC Consulting – Dijital ESG tarafından düzenlenen etkinlik, Turin Üniversitesi Yönetim Valter Cantino Bölümü ile işbirliği içinde, İtalya'da yeni bir profesyonel figürü eğitmek için tasarlanmış benzersiz bir eğitim kursunun başarısını kutladı: “Etki Yöneticisi”.

Kâr ve sürdürülebilirliği birleştirebilen bu rakam, şirketlerin erdemli iş modellerini benimsemeleri, çevresel, sosyal ve yönetişim taleplerini (ESG) entegre etmek için artan ihtiyaçlarına yanıt vermektedir. Tören, 2024 yılında başlatılan ilk baskının mezunlarının ödüllendirilmesi ve 2026'da “ D-ESG ve etkisi sorumlu 'sorumlu' da sona erecek olan ikinci baskı üyelerinin sunumuyla, pazarlama hesabından, hukukçudan disipling, tarihsel dilekçeden daha önce ortaya çıkan bir yansıma ve kutlama anını temsil etti. Bu entegre yaklaşım, eğitim stajları sırasında ilk baskının mezunlarının ev sahibi şirketlerde öne çıkmasına izin vererek ESG taleplerini somut kurumsal stratejilere dönüştürme yetenekleri için takdir aldı. İkinci baskı, bu başarıyı pekiştirmeyi ve şirketleri daha sürdürülebilir ve rekabetçi bir geleceğe yönlendirebilecek profesyonelleri oluşturmayı amaçlıyor.

FDC Consulting Başkanı Francesco Di Ciommo, Mevcut Panorama'daki Ustanın önemini vurguladı: “Bugünkü tören hepimiz için büyük bir gurur anıydı. Üstat'ın ikinci baskısı, geleceğin zaten yolda olduğunu gösteriyor: şirketler, rekabetçi kalmak için, çevresel, sosyal ve yönetişim zorluklarını yorumlayabilen, onları büyüme fırsatlarına dönüştürebilen profesyonel figürlere odaklanmalıdır. İlk baskının sonuçları ve yeni üyelerin coşkusu, yenilikçi ve gerekli bir oluşum modeli oluşturmak için doğru yolda olduğumuzu doğrulamaktadır“.

Üstat Direktörü Francesca Culasso, Ekledi: “Bu projenin başarısı, üniversite ve iş dünyası arasındaki ortak bir vizyonun sonucudur. Öğrencilerin hevesli tepkisi ve mezunlarımızda kuruluşları için kilit rakamları gören şirketlerin artan ilgisi, eğitim teklifimizin kalitesine tanıklık ediyor. Bu Üstat sadece yüksek nitelikli profesyoneller hazırlamakla kalmaz, aynı zamanda daha sorumlu ve sürdürülebilir bir ekonomiyi şekillendirmeye katkıda bulunurVe”.

Tören, işletmelerde ve toplumda sürdürülebilirliğin rolü konusundaki tartışmayı zenginleştiren, varlık ve bağlantılı olarak yetkili kişiliklerin müdahalelerini düzenledi. Katılımcılar arasında, Çevre Bakanı ve Enerji Güvenliği Gilberto Pichetto Fratin, Başbakan Alessandro Morelli'ye Müsteşar, Çevre ve İnovasyon Matteo Favaro Bölge Konseyi ve Turin Michela Mevranı Bölge Meclis Üyesi Bölge Meclis Üyesi. Avrupa Parlamentosu'nun Ekonomik ve Parasal Sorunları Komisyonu Başkanı Irene Tinagli ve Fabrizio Spada tarafından İtalya'daki Avrupa Parlamentosu Ofislerinin Dış İlişkileri Direktörü tarafından da Irene Tinagli.

Merkezde sürdürülebilirlik, sorumlu yönetişim ve inovasyon gibi temaları, Turin'de geçen yıl Venaria Reale'de düzenlenen iklim, enerji ve çevre üzerine G7'nin gösterdiği gibi, bu ustaya sağlığım. Bu nedenle, şirketler, bankalar, üçüncü sektör ve araştırma dünyası arasında bir sistem yapabilen bu eğitim girişiminin ana fikrini tam olarak paylaşıyorum. Bu gerçeklikler arasındaki işbirliği, The Times ile adım atan ve hızlı ve sürekli bir değişim senaryosu için uygun yeni eğitim kursları çizmenize olanak tanır. Değişimin kahramanları olmak için, şirketler arasında bir köprü çizilmeli, araştırma, eğitim ve sakinler bu durumda açılmanın tam olarak bu yöne gider“. Yani Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto Fratin.

Özellikle hükümetin hedeflerine ve toplumumuzun kendisini dayattığı hedeflere bakarak temel bir eğitim kursuna bağlı bu etkinliğe müdahale edebilmek bir zevktir. Bu yüzden, gelecekteki yönetici sınıflarımız için eğitim tekliflerinden biri olarak bunu seçtiği için Turin Üniversitesi ve Yönetim ve Ekonomi Okulu'nu tebrik ediyoruz.“. Yani Başbakan Alessandro Morelli Müsteşarı.

Akademik dünya, Turin Üniversitesi'nin muhteşem bir rektörü olan Stefano Geuna'nın selamları ve üniversiteler ve işletmeler arasında geleceğin zorluklarıyla yüzleşmek için sürekli bir diyalogun önemini vurgulayan Paola de Vincentiis, Paola de Vincentiis ile temsil edildi.

Panel “Anahtar Sektörlerden Görüş Lideri: Şirketler, Finans, Üçüncü Sektör ve Araştırma” Riccardo Di Stefano'dan önemli katkılar gördü, Eğitim ve Açık İnovasyon Konfütünü Delege, Federmanager Gençlik Grubu Direktörü, Stefania Sabatini, Buela Başkan Yardımcılığının Başkanı, Stefania Sabatini, Başkan Yardımcısı Sanvido, Air Başkan Yardımcısı. Down ODV ve Intesa Sanpaolo Kıdemli Direktörü ve KOBİ Pazarlama Paola Rusconi. Gün, profesyonel gazeteci, üniversite profesörü ve analist Alessio Postiglione tarafından yetkinlikle denetlendi.

Tören, son baskının öğrencilerinin gerçek kurumsal bağlamlarda edinilen becerileri uygulamalarına izin veren eğitim stajları deneyimine odaklanarak usta ve iş dünyası arasındaki güçlü bağlantıyı vurguladı. Ortak şirketler, mezunların hazırlanması için büyük bir memnuniyet ifade etti ve ustanın sürekli gelişen bir pazarın ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bir eğitim modelini nasıl temsil ettiğini vurguladı.

İkinci baskının açılışı, sürdürülebilirliğin sadece ek bir değer değil, aynı zamanda rekabet gücü için stratejik bir sütun olduğu yeni bir iş kültürünün inşasına doğru ileriye doğru bir adım daha işaret ediyor.