Yenilikçi tıpta ilk Yaz Okulu olan Roma’daki biyo-medikal kampüsü

BirCicek

New member
12-16 Haziran tarihleri arasında Campus Bio-Medico University of Rome (UCBM), gençlerin profesyonel tutkularını keşfetmelerine ve üniversite kariyerlerini bilinçli bir şekilde seçmelerine yardımcı olmak için üniversite Yaz Okulları panoramasında benzeri görülmemiş bir teklif düzenliyor. . Bu, STEM disiplinlerine (Biyomedikal, Akıllı Sistemler, Gıda ve Beslenme, Sürdürülebilir Kalkınma ve OneHealth sektörlerine odaklanan Bilim, Teknoloji, Mühendislik) adanmış yeni Yaz Okulu ile birlikte Tıbba adanmış ilk İtalyan Yaz Okuludur. Bir dizi önden öğretim, deneyimsel ve laboratuvar etkinlikleri, giriş sınavlarının simülasyonları ve üniversite eğitim yolları için oryantasyon oturumları sayesinde, 150 üçüncü ve dördüncü sınıf lise öğrencisi, bir hafta içinde, sürükleyici bir şekilde bazı bilimsel alanlara dalabilecekler. aktiviteler; üniversite derslerine katılmak; Campus Bio-Medico University of Rome laboratuvarlarını deneyimleyerek bilimsel araştırma dünyasını keşfedin; öğrencilerin üniversite kampüsündeki yaşamları hakkında bilgi edinme; testler yoluyla müstahzarın iyileştirilmesi gereken alanları anlayın.

Tıp Yaz Okulu’na katılanlar için, UCBM’de bulunan ilgili üç derecelik derslere (“Tıp ve Cerrahi” ve İngilizce “Tıp ve Cerrahi” ve “Tıp ve Cerrahi” olmak üzere iki kursa kayıt için geçerli olan kabul sınavlarının simülasyonu da mümkün olacaktır. Tıp ve Cerrahi ve Biyomedikal Mühendisliği alanlarında çift diplomaya da izin veren MedTech”) ve Tıp giriş sınavlarına hazırlıkta ulusal lider olan Cordua Srl’nin metodolojileri ve eğitim kursları ile iletişime geçin. Lisenin sondan bir önceki yılındaki öğrenciler için STEM Yaz Okulu, beş aktif yüksek lisans derecesinin kapılarını açan Endüstri Mühendisliği, Gıda ve Beslenme Bilimleri ve Biyomedikal Mühendisliği alanlarındaki üç birinci seviye derse erken kabul için geçerli olan teste önceden girme fırsatı sunar. UCBM’de “Biyomedikal Mühendisliği”, “Akıllı Sistem Mühendisliği”, “Sürdürülebilir Kalkınma için Kimya Mühendisliği”, “Gıda ve İnsan Beslenme Bilimleri”, “Gıda Bilimi ve Teknolojisi ve Tedarik Zinciri Yönetimi” alanlarında. Bunun yerine, lisenin üçüncü ila son sınıfındaki öğrenciler, hazırlıklarında geliştirilecek alanların farkına vararak giriş sınavlarını simüle edebileceklerdir.

“Son günlerde, Romecup2023 “İnsanlık için İlerleyen Teknoloji” etkinliğiyle, çeşitli ulusal üniversitelerin eğitim kurslarına tümevarımsal oryantasyon araçları olarak robotik ve yapay zekayı kullanma olasılığından etkilenen binlerce öğrenci şimdiden sınıfları doldurdu ve Üniversitemizin laboratuvarları”, UCBM Rektörü Prof. Eugenio Guglielmelli’nin altını çizdi. “Bu yıl UCBM Yaz Okulları sayesinde, deneyimsel yaklaşımın ve olasılığın bilinçli ve başarılı bir seçim için belirleyici anahtarlar olduğu bir randevu sunarak oryantasyon fikrimize süreklilik kazandırıyoruz.” UCBM CEO’su ve DG’si Andrea Rossi şunları ekledi: “Gençlerin gelecekleri hakkında bilinçli bir seçim yapmalarının en etkili yolunun, onları üniversite ve profesyonel hayata kaptırmak ve tutkularını keşfetmelerine yardımcı olmak olduğuna inanıyoruz. 14 derecelik kurslarımızın her biri, büyük bir uyarıcı ve çekicilik unsurlarına sahiptir, bunları anlamak için deneyimlenmeli ve canlı olarak kavranmalıdır. Bu nedenle, İtalya’da Tıpta bir Yaz Okulu ve STEM’de bir Yaz Okulu kuran ilk kişi olmak istedik. Aynı mesajı tüm gençlere gönderiyorum: Geleceğinizi hayal etmek için biraz zaman ayırın ve sonra onu inşa etmek için kendinize yatırım yapın, büyük hayaller kurun çünkü bugün çok değerli profesyonel fırsatlara sahipsiniz.”