Ufuk Sarıca yuvada kaldı

Felaket

New member
ING Basketbol Muhteşem Ligi takımlarından Pınar Karşıyaka’da başantrenör Ufuk Sarıca ile 3 yıllık kontrat imzalandı.
Sarıca için “Karşıyaka Fan Zone”da düzenlenen imza merasimde konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Lideri Turgay Büyükkarcı, istikrar, itimat ve sürdürülebilirlikle muvaffakiyetin doğal olarak ortaya çıktığını söylemiş oldu. Sarıca ile bunu sağladıkları devirde büyük muvaffakiyetler elde ettiklerini hatırlatan Büyükkarcı, şöyleki konuştu:
“Ufuk Sarıca taraftarımız ve topluluğumuzun gönlünde taht kurmuş bir hocadır, onun yanında fazlaca sevdiğim bir arkadaşımdır, kardeşimdir. Biz taraftarımızla var olan bir kulübüz. Tüm bu tertipler da taraftarımızın dışarıda başını dik tutmak için yaptığımız tertipler, çalışmalar. Yönetici arkadaşlarıma da bir parantez açıp onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu ekonomik krizde meskenlerinden de vakit çalarak kulübe harcıyorlar. bu biçimde bir konjonktürde bu biçimde bir ekonomik durumda yaptıkları epey büyük bir iş.”
Büyükkarcı, görüştükleri Kenan Sipahi’nin transfer fiyatının kamuoyuna yansıdığı üzere olmadığını belirterek, kelamlarını şöyleki sürdürdü:
“Genel şurada deklare ettiğımız bütçe bir sefer taslak bütçe. Çok yüksek üzere laflar söyleniyor. Şöyle söyleyeyim, geçen yılın dolar bazındaki bütçesiyle bir sefer birebir. Bu bütçeden algılanan yalnızca oyuncu bütçesi değil, bunun ortasında yarısından fazlası da öbür harcamalar.”
Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde Bornova Belediyesi ile yaptıkları iş birliğin 5 yıl daha devam edeceğini kaydeden Büyükkarcı, “Bu sene grubu son dakika kurduk, birtakım eksiklerimiz bulunmasına karşın yeterli geçirdiğimiz bir dönemdi. Orada tek gayemiz muvaffakiyet değil, üst yapıya hem yerli tıpkı vakitte yabancı oyuncu yetiştirmek.” tabirlerini kullandı.
“Yeni gayeler için sabırsızlanıyorum”
Başantrenör Ufuk Sarıca da Karşıyaka’nın kendisi için her vakit bir özel yer olduğunu vurgulayarak, “Her yönettiğim maç için, her burada bulunduğum devir için devamlı gururlandım. Tıpkı biçimde de burada kendimi özel hissediyorum. bir daha bir planlamayla birlikte, yeni gayelerin, yeni hayallerin peşinden koşacağımız için açıkçası sabırsızlanıyorum. Bu bağlamda başta liderime, idare heyetimize, topluluğumuza ve olağan olarak taraftarımıza bana gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum. Bu değerli zira sporun ortasında sevgi son devirde kaybolan bir simge.” diye konuştu.
Pınar Karşıyaka’da 7 seneyi doldurduğunu lakin birinci yılı üzere heyecan duyduğunu kaydeden Sarıca, “Sonuç prestijiyle yeni koşulacak kulvarlar yeni amaçlar var, yeni hayaller var. Bunu da bir an evvel daima birlikte başarmak için sabırsızlanıyorum.” biçiminde görüş belirtti.
Sarıca, yeni dönem için ivedi etmeden bütçeleri doğrultusunda gerçek kararları vermek için çalıştıklarını belirterek, “Dönüp de baktığınız vakit tahminen de geçen sene hariç burada öz tenkit yapabiliriz. Tahminen bir Avrupa tarafında beklentilerimiz, hepimizin hayalleri daha üstteydi. Fakat yaşadığımız birtakım dertler oldu. Bunu uzatmak istemiyorum ancak bunlar mazeret değil, gerçek. Bizim 4-5 grup kadar bütçemiz yahut takımımız olmadı. Buralarda ıstıraplar yaşadık.” formunda konuştu.
İmza merasimine Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, yöneticiler İlker Ergüllü ve Kerem Copcu’nun yanı sıra taraftarlar da katıldı.