Türk Telekom’da Fazilet Can periyodu

Felaket

New member
Basketbol Harika Lig takımlarından Türk Telekom, son olarak NBA’da Utah Jazz’ın yardımcı antrenörlüğünü yapan Fazilet Can’ı başantrenörlüğe getirdi.
Başkent temsilcisi, NBA’da misyon yapan birinci Türk antrenör olan Fazilet Can’ın tanıtım toplantısını, Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde yaptı.
Türk Telekom Spor Kulübü Lideri Yusuf Kıraç, asbaşkan Savtekin Şentürk, genel menajer Lider Külçebaş’ın hazır bulunduğu görüşmede, Fazilet Can’la 2 yıllık kontrat imzalandı.
Kulüp lideri Yusuf Kıraç, Türk Telekom’la Fazilet Can’ın amaçlarının uyuştuğunu lisana getirerek, “Önümüzdeki sene Ankara izleyicisi uğraş eden sert bir ekip bakılırsacek. Avrupa’nın önemli bir basketbol başkentiyiz. Kolej geleneğine sahip bir kent. Başkentteki basketbol aşkı, hocamızın kuracağı grupla bir arada, uğraş gücü yüksek bir kadro olacağız. İmza merasimimiz, Türk basketbolu ve Ankara basketbolu başta olmak üzere herkese güzel olsun.” dedi.
Ankara’nın bir basketbol kenti olduğunu vurgulayan Kıraç, “Türk Telekom markasının yanında basketbolun olması epeyce değerli. Gelecek dönem bir daha ULEB Avrupa Kupası’nda gayret etme niyetimiz var. Bu da kısa müddette netleşir. kuvvetli bir takımla, muvaffakiyete aç, mücadeleci bir kadro goreceğiz. Tüm Ankaralıları bu kadrosu seyretmeye davet ediyorum. Bu ortada MKE Ankaragücü de bu kentin kıymetli markalarından. Üstün Lig’e çıktıkları için de tebrik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Başkent takımının yeni başantenörü Fazilet Can da yuvaya döndüğü için keyifli olduğunu lisana getirerek, “Burada yetişmiş bir antrenör olarak yeniden kentime dönmekten büyük memnunluk duyuyorum. Motivasyonumuz devasa yükseklikte. Ankara’ya yakışan bir uğraş ortaya koyan bir grup oluşturmak istiyoruz. Ankara basketbolunun bedelinin şuurundayız. Kaybetmeyi asla kabul etmeyen bir takım oluşturacağız.” sözlerini kullandı.
Başarıya aç bir başantrenör olduğunu belirten Can, “Bu muhakkak bir meydan okuma. Birikimlerimle, hakikat tertipte bir meydan okuma yapmam gerekiyordu. Liderimizin ve kulübümüzün sunduğu perspektif meydan okumama paraleldi. Bu meydan okumanın içine girmeyi tercih ettik.” diye konuştu.
Erdem Can’ın kariyeri
Fenerbahçe’de başantrenör Zeljko Obradovic’in uzun yıllar yardımcılığını yapan Fazilet Can, geçen dönem NBA’da misyon yapan birinci yardımcı antrenör olmuştu.
Sarı-lacivertlilerle başta THY Avrupa Ligi şampiyonluğu olmak üzere sayısız muvaffakiyet yakalayan Can, basketbol mesleğine ise başşehir Ankara’da başladı. Burada Sümerbank ve Mülkiyespor’da forma giyen Can, basketbolculuk mesleğini noktalamasının akabinde Türk Telekom ve Olin Edirne’de yardımcı antrenörlük vazifelerinde bulundu. Japonya’da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Yeni Zelanda Ulusal Kadrosu’nun teknik grubunda de yer alan Fazilet Can, Olin Edirne’de başantrenörlük nazaranvi de üstlendi. Obradovic’in yanı sıra Igor Kokoskov’un da Fenerbahçe’de yardımcılığını yapan Can, geçen dönem başında NBA’da Utah Jazz’ın teknik takımına katıldı.
NBA’den dönen Fazilet Can, mesleğine Türk Telekom’un başantrenörü olarak devam edecek.