Transferin gözdesi Merih Demiral! Dünya devleri peşine düştü…

Felaket

New member
Atalanta’nın geçtiğimiz dönem Juventus’tan kiraladığı, bu dönem 20 milyon Euro karşılığında bonservisini alan Merih Demiral, transferin gözdesi oldu. İtalyan basını, 24 yaşındaki stopere iki dünya devinin talip olduğunu duyurdu. Orta transfer devrinde 24 yaşındaki ulusal stoperin Atalanta’dan ayrılabileceği aktarıldı.

“TARAFTAR KARAKTERİMİ SEVİYOR”

Geçen dönem FANATİK’e röportaj veren Merih Demiral hayli özel açıklamalarda bulunmuş, “Atalanta taraftarı epeyce uygun. Çok ateşliler, ekiplerine epeyce bağlılar. Futbolla yaşıyorlar. Benim de onlarla farklı bağlantım var. Gösterdikleri ilgiden epey mutluyum. Beni seviyorlar sağ olsunlar. Benim oynayış stilim, alana koyduğum karakter, Onların epey güzeline gidiyor bence. Onlar, ben onların içlerindeymişim üzere davranıyorlar bana. Her maç Türkçe pankartlar hazırlıyorlar. Hoş güzel oluyor, görmek ve onların önünde oynamak benim için büyük memnunluk. Her maçın tadını çıkarmaya çalışıyorum.” tabirlerini kullanmıştı.

19.5 MİLYON EURO’YA JUVENTUS’A GİTTİ

Alanyaspor’dan Sassuolo’ya giden ve burada 1 dönem forma giyen Merih Demiral, Temuuz 2019’da 19.5 milyon Euro karşılığında Juventus’un yolunu tutmuştu. Birinci dönem Bonucci, Chiellini, De Ligt ve Rugani ile forma yarışına giren ulusal stoper forma yarışını kazandıktan daha sonra Roma maçında yaşadığı sakatlık daha sonrası uzun mühlet alanlardan uzak kalmıştı. Merih o dönem Juventus’la şampiyonluğa ulaşmıştı.

İKİNCİ DÖNEM 24 MAÇA ÇIKTI

Çapraz bağ ameliyatının akabinde uzun müddet alanlardan uzak kalan Merih Demiral Juventus’taki ikinci döneminde 24 maça çıktı. Juventus’la o dönem İtalya Kupası’nı kazanan Merih Demiral kâfi müddet alamadığını düşündüğü için bir daha sonraki dönem kadrodan ayrılmaya karar verdi.

GASPERINI’NIN GÖZÜNE GİRDİ

Gian Piero Gasperini’nin Atalanta’sı 2021-2022 döneminde 3 milyon Euro karşılığında ulusal futbolcuyu 20 milyon Euro satın alma opsiyonuyla Juventus’tan kiraladı. Atalanta Serie A ve Avrupa kupalarında başarılı olamadı fakat Merih 42 maça çıkarak 2 gol, 3 asistlik performans ortaya koydu. Gasperini ulusal yıldızın bu performansı daha sonrası bonservisinin alınmasını istedi. Merih 20 milyon Euro karşılığında Atalanta’ya bonservisiyle transfer oldu.

EN ÇOK BONSERVİS ÖDENEN TÜRK FUTBOLCU

Merih Demiral 20 milyon Euro’luk transfer daha sonrası Türk futbol tarihine geçti. Ulusal yıldız 51 milyon 950 bin Euro ile en çok bonservis ödenen Türk futbolcu oldu. 200 bin Euro’ya Alcanenense’den Sporting’e transfer olan Merih için Alanyaspor 3.5 milyon Euro bonservis öderken 8 milyon Euro karşılığında Sassuolo’ya satmıştı. Juventus ve daha sonrasında Atalanta sırasıyla 19.5 milyon ve 20 milyon Euro bonservis ödedi.

JUVENTUS’U PİŞMAN ETTİ!

Merih Demiral iki sezondun Atalanta formasıyla gösterdiği performansla Juventus’u pişman etti. İtalya Serie A ve Şampiyonlar Ligi’nde makûs günler geçiren Juventus’da stoper performansları büyük tartışma konusu. Atalanta Merih’i bu performansı daha sonrası büyük bir bonservis bedeli karşılığında elden çıkarırsa Juventus’un pişmanlığı daha da artacak.

MANCHESTER UNITED VE INTER’DEN KANCA

Gösterdiği başarılı performans daha sonrası devlerin radarına girmeyi başaran Merih’e son olarak Manchester United ve Inter kanca attı. Calciomercato, iki devin ulusal stoperi transfer etmek istediğini duyurdu. Savunmada kasvet yaşayan İngiliz devi United’ın Merih desteğiyle sorunu çözmek istediği açıklandı. Kırmızı Şeytanlar’ın, orta transfer devrinde Atalanta ile pazarlık masasına oturacağı ve teklifini sunacağı söz edildi.

KİRALAMA TEKLİFİNE SICAK DEĞİLLER

3’lü savunma sistemiyle oynayan Inter’in de bu dizilişe yatkın olan Merih’i transfer ederek defans çizgisini güçlendirmek istediği kaydedildi. Atalanta’nın ise 24 yaşındaki yıldız stoper için 20 milyon Euro bonservis bedeli istediği açıklandı. Merih için yapılacak kiralama tekliflerine ise İtalyan takımının sıcak bakmadığı söz edildi.

2026’YA KADAR KONTRATI VAR

Bu dönem 13 maça çıkan ulusal oyuncu, rakip fileleri 1 defa havalandırma başarısı gösterdi. Merih Demiral’ın Atalanta ile olan kontratı 2026’da sona erecek. Başarılı futbolcunun yeni piyasa kıymeti 25 milyon Euro olarak gösteriliyor. Merih Demiral şu ana kadar 35 sefer A Ulusal Futbol Ekibi formasını giydi. Karamürsel altyapısında futbola başlayan Merih Demiral, sonrasındasında sırasıyla Fenerbahçe , Alcanenense, Sporting Lizbon, Alanyaspor, Sassuolo ve Juventus’ta oynadı.