Shanghai, Çin'deki insansı robotlar için ilk eğitim merkezini açtı

BirCicek

New member
Çin, Şangay'daki ulusal robot endüstrisinin gelişiminde önemli bir adım olan heterojen insansı robotların eğitimine adanmış ilk merkezini açtı. Çin Basın Ajansı olan Xinhua raporlarına göre, bu merkez, işbirliğinin sonucu Ulusal ve Yerel Bitmiş Humanoid Robotik İnovasyon Merkezi ve Zhangjiang Grubu arasında 100'den fazla insansı robotu ağırlayabilir ve eğitebilir.

İnovasyon Merkezi genel müdürü Xu Bin, bu yapının sektördeki altyapıların çoğaltılması sorununu ele alırken, enkarne istihbarat teknolojilerinin kalkınma maliyetlerinin önemli ölçüde azaltılmasına katkıda bulunacağını vurguladı.

Heterojen insansı robotlar, robotik inovasyon elmasının ucunu temsil eder. Bu gelişmiş sistemler, hareket, manipülasyon, biyomekanik, yapay zeka, yapay görme, algı, öğrenme ve bilişsel gelişim gibi farklı disiplinleri birleştirir.

Yeni eğitim merkezi, Çin robot endüstrisinin büyümesini teşvik etmek ve stratejik gelişmekte olan endüstrilere güçlü bir dürtü sağlamak için enkarne istihbarat teknolojilerinin geliştirilmesi için ulusal bir referans platformu olmayı amaçlamaktadır.

5.000 metrekareden fazla uzanan yapı, kaynak, 3C ürün üretimi (bilgisayar, iletişim ve tüketici elektroniği) ve araba testleri gibi çok çeşitli özel eğitim senaryoları sunar.. Bu merkezdeki eğitimli robotlar, masanın organizasyonu, nesnelerin seçimi ve ekipman kullanımı da dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirebilecek.

Çin robot endüstrisi hızlı bir gelişme aşamasından geçiyor. Yakın tarihli bir rapora göre, Çin'deki Metanoid Robot Pazarı, küresel pazarın% 32,7'sini temsil eden 2029 yılına kadar 75 milyar yuan'a (yaklaşık 385 milyon ABD doları) ulaşmalıdır..

Ulusal ve yerel yapımlı insansı robot yenilik merkezi başkanı Jiang Lei, bunun altını çizdiğini vurguladı. İnsansı robotlar, nüfusun yaşlanmasıyla ilgili zorluklarla yüzleşmek için temel bir teknoloji olarak kabul edilir.. 2025, bu robotların seri üretimi için bir dönüm noktası olması gerektiğini söyledi.

IA ile oluşturulan görüntü tarafından