Fazilet Can: “Obradovic’ten takviye aldım”

Felaket

New member
Basketbol Harika Lig takımlarından Türk Telekom’un yeni başantrenörü Fazilet Can, hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktığını ve en hakikat adresinde başşehir temsilcisi olduğunu söylemiş oldu.
Türk Telekom’la 2 yıllık kontrat imzalayan Fazilet Can, maksatlarını anlattı.
Fenerbahçe’de başantrenör Zeljko Obradovic’in uzun yıllar yardımcılığını yapan Fazilet Can, geçen dönem NBA’da nazaranv yapan birinci Türk yardımcı antrenör olan Can, Türkiye’ye dönüşüyle ilgili, “Burada bütün birikimlerimle, kendimi ispatlamak istedim. Bunu yaparken de hakikat adresi seçmeniz lazım. Size hakikat çalışma imkanı verecek, o vizyona sahip hırslı, aç bir tertibin ortasında olmak istedim. Hiç tereddüt etmeden Türk Telekom’la yola çıkma sonucu verdim.” tabirlerini kullandı.
Tercihinin epey gerçek olduğunu savunan Fazilet Can, “İnsanlar, ‘Bu kadar yıl Fenerbahçe, Avrupa Ligi ve NBA tecrübemden daha sonra bu tercih nasıl yapılır’ üzere yaklaşımda bulunabilir ancak ben bugüne kadar neye nasıl yaklaşacağım konusunda ne yapacağımı bildim. Bu yeni bir adım. İnşallah biz hem kendimizi birebir vakitte kulübümüzü daha güzel yerlere getireceğiz.” dedi.
“sonucumı Obradovic ile de paylaştım”
Erdem Can, Fenerbahçe’de uzun yıllar yardımcılığını yaptığı Sırp başantrenör Zeljko Obradovic’le de Türk Telekom’a gelmedilk evvel bir görüşme yaptığını belirtti.
Efsane başantrenörle imza merasiminden 2 gün evvel bir görüşme yaptıklarını aktaran Fazilet Can, “Obradovic’in fikirlerine kıymet veren biriyim. Obradovic için de bedelli olduğumu düşünüyorum ve bunun için aldığım sonucu kendisiyle paylaştım. Kendisi de beni epeyce destekledi ve ‘Çok yanlışsız bir şey yapıyorsun’ dedi. Kendimi esasen uzun vakittir hazır hissediyordum fakat hakikat yapının olması hayli kıymetliydi. Türk Telekom’da da bunu epeyce rahat bakılırsabiliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
“Başarıya aç beşerlerle yola çıkmak gerekiyor”
Erdem Can, transfer stratejileriyle ilgili Türk oyuncuların ehemmiyetine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Doğru atılımlar yapıp, muvaffakiyete aç beşerlerle yola çıkmak gerekiyor. Ligimizdeki en kıymetlisi Türk oyuncuların kalitesi ve ekibin iskeletini oluşturması. Bununla ilgili çalışacağız. Türk oyuncu transferi için bu yıl epeyce faza hareket var. Bununla ilgili biz de harekete geçeceğiz. daha sonra yabancı oyuncularla ilgili ince eleyip sık dokuyup transferler yapacağız.”
NBA’daki tecrübesini ve gayelerini de anlatan Can, “Orası değişik bir basketbol ideolojisi. Hem taktik hem ruhsal manada farklı bakış açıları kazanıyorsunuz. Oyunculara bakış açısından da farklı bir dünya. Oradaki oyunculara yaklaşım oyuncu merkezli, Avrupa’da daha farklı. Bende bu iki kültürü kendi filtremden geçirdim. Dörtlü Finaller oynamış ve kupa kazanmış bir takımın parçasıydım. Benim hayallerim büyük. Sözlerle tabir etmek hakikat değil hareketlerle harekete geçirmemiz lazım. Gün gün, idman antrenman gitmemiz lazım. Bunun da sonuçlarını orta ve uzun vadede gerçekleştireceğiz.” biçiminde kelamlarını tamamladı.