Darüşşafaka’da kitap sponsorluğu muahedesi

Felaket

New member
Darüşşafaka Basketbol Grubu ile Can Yayınları içinde iş birliği mutabakatı yapıldı.
Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen muahedenin tanıtımına, Darüşşafaka Kulübü Lideri Abdurrahman Saruhan, Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit ve atletlerden Doğuş Özdemiroğlu ile Kılıçarslan Şenkahya katıldı.
Burada açıklamada bulunan Saruhan, “bu biçimde bir muahedenin Can Yayınları ile olması bizim için epeyce kıymetli. Atletlerimizin okuyarak gelişmesi epeyce değerli. Eğitim, sanat, edebiyat yapı taşları. Darüşşafaka’dan yolu geçen gençlerin hayatında hepsinin bir ortada olmasını önemsiyoruz.” diye konuştu.
Ali Granit ise Darüşşafaka ailesiyle birlikte olmaktan duydukları memnunluğu lisana getirdi.
Türkiye’nin örnek iki kurumunun iş birliğinin değerine değinen Granit, “Darüşşafaka 150 yıldır gençlerimize en uygun eğitim imkanlarını veren, edebiyatçılar, siyasetçiler yetiştirmiş bir eğitim yuvası ancak yalnızca okul değil. 70 yıldır en üst düzeyde basketbol oynanan bir spor kulübü. Can Yayınları olarak hem eğitim hem basketbol tarafına hayranlıkla bakarken, ne yaparız da onlarla birlikte oluruz diye düşünmüştük. Bizim işimiz kitap dedik. Kitap sponsorluğu isminde bir konsept oluşturduk. Darüşşafaka’nın bütün gruplarında bütün dönem boyunca iç saha maçlarında kardeşlerimize kitap vereceğiz.” tabirlerini kullandı.
A ekip düzeyinde dünyada birincisi gerçekleştirdiklerini aktaran Granit, “İlk sefer yayın meskeni, bir spor kulübünün tribününe ismini veriyor. İsmi de Can Tribünü oluyor. İstanbul’da ne kadar az salon olduğunu düşünürsek, bu fazlaca kıymetli. Can Tribünü’nde Darüşşafakalılar ya da basketbol severler biletlerini almaları durumunda her maçta kitap sahibi olacaklar.” değerlendirmesinde bulundu.
Takım kaptanı Doğuş Özdemiroğlu ise “Proje açıkçası biz atletleri da fazlaca heyecanlandırdı. Spor ve kitap yayın meskeni beraberliği hayli görmediğimiz bir şey. Bu kitapların sportmenler tarafınca okunmasını sağlamak kaptan olarak vazifem. Eğitim ve sporun birlikte gitmesi hepimiz için değerli.” biçiminde görüş belirtti.
Genç oyunculardan Kılıçarslan Şenkahya da muahedenin heyecan verici olduğunu kaydetti.